KORTE INLEIDING   

Vanesa Mestre, geboren in Mendoza (Argentinië), is danseres en lerares Argentijnse tango, Latino-ritmes en Yogalerares (Sivananda Yoga Vedanta) 

 

Zij heeft een passie voor lesgeven en voor kennisoverdracht. Haar danslessen zijn dan ook doorspekt met pedagogie, techniek en aanvoelen van muziek en spieren.

Als danseres heeft Vanesa haar stijl doorheen de jaren geperfectioneerd op basis van technieken die ze ontwikkelde uit klassieke, moderne en hedendaagse dans en door het praktiseren van Hatha Yoga. Deze technieken vormen voor haar lessen een constante verrijking.

Het parcours van Vanesa startte in Argentinië, ontwikkelde zich verder in Marokko, doorkruiste Zuid-Afrika en situeert zich momenteel in België.

 

Volledige verhaal   

 

In Argentinië

De danscarrière van Vanesa begint eerder toevallig in de jaren 2000. Alhoewel dansen al van kindsbeen af deel uitmaakt van haar leven, gaat zij hiermee pas echt van start tussen 2000 en 2004, na haar studies “Sociale Communicatie” (journalistiek). Zij behaalt eerst een diploma van radio- en tv-presentatrice aan het CIPREM en werkt daarna bij verschillende radiozenders. In die periode ontspruit haar passie voor het podium en voor dansen.

 

In 2002 biedt haar dansleraar (Victor Pedroso) haar een plaats aan als assistente bij het dansensemble ‘Arte Pasión’. Hier ontdekt ze het plezier van het lesgeven, dat voor haar een ware passie wordt.

 

Haar meest invloedrijke dansleraars zijn Juan Carlos en Johana Copez, Gabriela Elias, Jorge Firpo, Gisela Natoli en Gustavo Rosas, Julia en Andres Ciafardini.

In 2009 neemt zij in Buenos Aires deel aan een Master voor ‘maestros de tango’, georganiseerd door de ‘Escuela Argentina de Tango de Buenos Aires’

 

Buitengrenzen

 

In 2006 besluit Vanesa nieuwe horizonten op te zoeken. Zij vestigt zich in Casablanca (Marokko). Reeds vanaf de eerste maand geeft zij tijdens weekendstages danslessen . Al snel vindt zij haar plaats in Marokko, een land waar voordien nooit eerder tango werd onderwezen.

Als pionier van de Argentijnse tango werkt zij gedurende 7 jaar aan de ontdekking en ontwikkeling van de tango in Marokko, een Arabisch moslimland. Dit blijkt niet altijd even gemakkelijk te zijn, maar werpt wel zijn vruchten af: zij organiseert in de loop van deze 7 jaar over het ganse land tangolessen, milongas, festivals, stages en talrijke andere manifestaties.      

 

  • In 2007 organiseert zij met de steun van de Argentijnse ambassade en ‘Casa del Arte’ in Marokko de eerste milongas-week in Casablanca.

  • In 2008 is zij mede-organisatrice van Matango, het eerste Argentijnse tangofestival in Marokko (Casablanca en Rabat).

  • In 2009 wordt ook de naam ‘TangoVo’ in het leven geroepen, een samentrekking van de namen Vanesa en Olivier, haar dans- en tevens levenspartner die haar altijd heeft bijgestaan in haar werk.

  • Tussen 2009 en 2013 wordt TangoVo uitgenodigd op verschillende dans- en muziekfestivals in Marokko. TangoVo organiseert zelf ook danslessen in verschillende zalen en in culturele centra over het hele land, waaronder ‘Casa Danse Studio’, ‘Instituto Cervantes’, ‘Fondation Lorin à Tanger’ en ‘Rabat Accueil à Rabat’.

  • In 2010 figureert Vanesa als danseres in de Marokkaans-Belgische film ‘L’Amant du Rif’ van Narjiss Nejjar, onder de choreografische begeleiding van Patricia Spigarelli.

  • Tussen 2012 en 2013 organiseert TangoVo samen met de Argentijnse Ambassade in Marokko stages van telkens een week, met de bedoeling het Marokkaanse publiek een gratis tango-initiatie te kunnen aanbieden. (om een video in het Spaans en het Frans te kunnen bekijken van één van deze stages klick hier)

 

In 2014 wordt Vanesa uitgenodigd door de lokale tanguera-gemeenschap om technische tangostages te geven aan vrouwen.   

In 2016 volgde Vanessa een opleiding van Yogalerares  in Himalaya-India waar ze de Diploma heeft ontvangen van Yoga Siromani van de Yoga Vedanta Forest Academy (de internationale Sivananda Yoga Center).

 

In 2017 is Vanessa begonnen met cursussen Tango aan de Art of Walk school samen met de tangoleraar Gert De Schepper.

BIOGRAfie

© 2015 by Tangovo. Proudly created with Wix.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon